TopRecepty.cz

Podzimní hruškový koláč


Podzimní hruškový koláč

Suroviny

Na křehké těsto:
250 g polohrubé mouky
125 g moučkového cukru
125 g másla (nebo Hery)
1 špetka soli
1 vejce
1 lžíce jemné strouhanky
Na náplň hruškového koláče:
hrušky
1 kelímek kysané smetany
2 vejce
moučkový cukr dle chuti

Postup

Do mouky přidáme cukr, špetku soli a promícháme v míse.Přidáme nakrájené změklé máslo nebo jiný tuk na pečení, 1 celé vejce a šikovně prsty jedné ruky prohněteme. Tuk se spojí s moukou a vejcem.Na vále těsto dobře propracujeme a necháme ho v chladu odpočinout. Křehké těsto si můžeme připravit předem a klidně do zásoby. Pobyt v chladničce mu jedině prospěje.Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Odpočinuté těsto vtlačíme do formy, vymáčkneme ve vyšší okraje, dno propícháme vidličkou a zlehka posypeme jemnou strouhankou.V tuto chvíli můžeme rozpálit troubu na 180 °C.Hrušky přepůlíme, oloupeme, vyřízneme jaderník a vyplníme jimi celé dno koláčové formy. Máme-li ořechovou nádivku, můžeme jí vyplnit místa po jaderníku (nádivka být nemusí, nebo postačí jenom ořechy).Kysanou smetanu prošleháme elektrickým mixérem s vejci a moučkovým cukrem a zalijeme touto směsí hruškový koláč.Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C, asi 40 minut, než povrch koláče vytvoří zlaté puchýřky. Je hotovo a můžeme koláč podávat ještě za tepla.

autor Autor: catherina
Datum vložení Datum vložení: 29.09.2012 20:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz