1 kg dýně
500 g cukru
Dále:
potravinářské barvivo - červené, zelené, žluté
Dýni ( místo dýně můžete dát i cuketu ) nakrájíme na kostičky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem ( 1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet.
Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť ( i jinou, podle chuti ) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu.
Dýni obalíme v krupicovém cukru.
Kandovaná dýně lze použít všude tam, kam se dává kandované ovoce, do koláčů, biskupského chlebíčku, marokánek, domácí čokolády, do štol a vánoček……poslouží rozhodně stejně, ne-li lépe. Je bez všech barviv a chuťově je vynikající
Autor: tomtyna (miroslava říhová) | |
Datum vložení: 01.10.2012 16:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz