Těsto:
4 vejce
80 g cukru
120 g polohrubé mouky
Krém:
4 plátky želatina
250 g mascarpone
šťáva z 1 limetky
nastrouhaná citronová kůra
40 g cukru
kelímek smetany na šlehání
Cukor rozdelim na polovicu. Naslaham zltky s 2 lyzicami vody a polovickou cukru do penista. Bielka s cukrom naslaham do pevneho snehu. Do zltkovej zmesy preosejem muku a opatrne zamiesam. Nakoniec velmi jemne zamiesam sneh. Plech vylozim papierom a upeciem piskot.
Platky zelatiny necham napucat a rozpustim ju podla navodu na sacku. Mascarpone naslaham s cukrom, stavou a korou, v 3 lyziciach kremu rozmiesam zelatinu a zapracujem ju do kremu. Smotanu vyslaham na slahacku a primiesam do kremu. Krem necham trochu stuhnut a potom nanesiem na vychladnuty piskot. Na povrch kremu zvyknem struhrat hoblinky bielej cokolady, alebo rozpustim viac zelatiny, ktoru zafarbim a na spic noza pridam kyselinu citronovu.
Autor: vybusna | |
Datum vložení: 21.10.2008 14:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz