Piškot:
4-5 vajec
70 g polohrubé mouky
70 g cukru moučka
Krém:
2 pomazánková másla (Choceňské)
1 šlehačka
7 lžic cukru moučka
4 PL Griotky (nebo Vaječný koňak)
Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku.
Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem. Snažíme se zarovnat vše do stejné výšky.
Pečeme na prostředním roštu v předehřáté troubě na 180°C.
Necháme na plechu vychladnout. Nařežeme na 3 stejné pruhy.
Na krém začneme šlehat pomazánková másla s trochou cukru a postupně přiléváme za stálého šlehání tekutou šlehačku. Šleháme do zhoustnutí. Přilijeme zhruba 3 lžíce griotky, vyšleháme a nakonec dosladíme.
Pak už jen promažeme krémem a prostřední plát piškotu pokapeme griotkou.
Další řez jsem dělala z pomazánkového másla PILOS. Již nikdy více. Je to řídké. Jedině Choceňské. A to bych nikdy neřekla, že v tom bude takový rozdíl.
Autor: plotna (Jana Vojtová) | |
Datum vložení: 06.10.2012 15:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz