TopRecepty.cz

Tažený štrúdl z komunistické kuchařky


Tažený štrúdl z komunistické kuchařky

Suroviny

45 dkg hladké mouky
160 ml teplé vody
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky octa
1 velké vejce
1 žloutek
sůl
10 větších jablek
strouhanka
skořice
cukr krupice
2 vanilkové cukry
1 máslo

Postup

Na vál vysypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.Smícháme teplou vodu se solí, olejem a octem a rozšleháme vejce. Vylijeme do mouky a vypracujeme těsto.V troubě si předehřejeme široký hrnec.Hladké a lesklé těsto rozdělíme na 4 bochánky a dáme odpočívat pod nahřátý hrnec.Dále si připravíme strouhanku dozlatova opečenou.Oloupeme celá jablka.Budeme ještě potřebovat plátno o velikosti 2 větších utěrek. Asi po 45 min pomoučíme plátno a vyválíme z bochánku ovál, pak už těsto vytahuji ručně.Vytažené těsto na plátně potřu máslem, posypu strouhankou, postrouhám jablky, posypu vanilkovým cukrem, cukrem /asi 3 polévkové lžíce na nohu/, přidám skořici. Zahnu delší strany 2cm dovnitř a pomocí plátna stočím. Po každém otočení mažu máslem. Mazat povrch před pečením i po upečení.Pečeme na papíru na 190 stupňů cca 50min.

Poznámka

Vím, že už tu recepty na tažené záviny jsou, ale každý má trochu jiné suroviny. S tímhle těstem se moc dobře pracuje.

autor Autor: Andulina (Jana Brožová)
Datum vložení Datum vložení: 07.10.2012 16:57

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz