400 g kyselejších jablek
400 g čerstvých hrušek nebo kompotovaných hrušek
130 g pískového cukru
1 balíček vanilkového cukru
6 lžic rostlinného oleje
3 vejce velikosti M
150 g hladké mouky
1/4 l mléka
moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Tak jdeme na to. Je to rychlovka:
Dortovou formu si vymažeme jednou lžicí oleje. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty zase na plátky. Rozložíme je na dno dortové formy. Totéž uděláme s hruškama. Oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky.Já měla kompotované, takže jsem pouze nakrájela na plátky. To vše poklademe na jablíčka.
Cukr, vanilkový cukr, zbylý olej a celá vejce šleháme cca 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku a mléko. Těsto, které je řídké jak na lívance nalijeme na ovoce, pokryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 170 -180 st. Pečeme cca 40 minut.
Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou.
Zdroj:nejlepší recepty Dona
Pár francouzských koláčů tady je, ale nenašla jsem se stejným složením ingrediencí.
![]() |
Autor: BILKOVAI (Iveta Bílková) |
![]() |
Datum vložení: 17.10.2012 20:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady