TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky


Bavorské vdolečky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
200 ml mléka (podle potřeby)
25 g čerstvého droždí
3 lžíce cukru
1 vejce
2 žloutky
60 g tuku
citrónová kůra
1 špetka soli
olej na smažení
tvrdý tvaroh
marmeláda
šlehačka

Postup

Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout.Do prosáté mouky přidáme špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný vlahý tuk, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout.Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát a kulatým vypichovačem vykrajujeme vdolečky. Narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout.Po vykynutí vytvoříme uprostřed důlek a touto stranou vdolečky vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme zvolna po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme prochladnout.Důlky ve vdolečcích naplníme marmeládou, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.

autor Autor: toprecepty.cz
Datum vložení Datum vložení: 16.02.2008 23:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz