500 g polohrubé mouky
200 ml mléka (podle potřeby)
25 g čerstvého droždí
3 lžíce cukru
1 vejce
2 žloutky
60 g tuku
citrónová kůra
1 špetka soli
olej na smažení
tvrdý tvaroh
marmeláda
šlehačka
Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout.Do prosáté mouky přidáme špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný vlahý tuk, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout.Vykynuté dáme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát a kulatým vypichovačem vykrajujeme vdolečky. Narovnáme je na pomoučené prkno a necháme ještě kynout.Po vykynutí vytvoříme uprostřed důlek a touto stranou vdolečky vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme zvolna po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme prochladnout.Důlky ve vdolečcích naplníme marmeládou, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 16.02.2008 23:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz