Drobenka:
300 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
125 g rozpuštěného másla
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citrónu
Náplň:
2 tvarohy
šťáva z půlky citónu
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru
1 žloutek
(1 bílek)
1 pudinkový prášek (vanilkový nebo citrónový)
1 lžíce oleje
5 lžic mléka
Navrch:
3 jablka
půlka skořicového cukru
asi 1 dcl smetany ke šlehání
Ze surovin na těsto si uděláme drobenku a asi 2/3 jí namačkáme do velké koláčové formy, prsty vymačkáme i okraje.
Na náplň smícháme tvaroh s cukry, citrónovou šťávou, žloutkem, mlékem, olejem a pudinkovým práškem a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílku. Náplň rovnoměrně naneseme na těsto, poklademe plátky jablek a posypeme je skořicovým cukrem.
Navrch rozdrobíme zbytek drobenky, aby byl celý povrch koláče pokrytý. Dáme péct na 170 stupňů do předehřáté trouby a po deseti minutách povrch koláče polijeme rovnoměrně polévkovou lžící smetanou a zase necháme péct, asi půl hodiny, dozlatova.
Necháme zcela vychladnout.
Koláč je vskutku výborný, recept mám od kamarádky.
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 27.10.2012 15:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz