250-300 g listového těsta
cca 8 středních jablek (nebo dle libosti)
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce másla
Karamel:
4 lžíce cukru
1 lžíce másla
1/2 lžičky soli
2 lžíce 12% smetany
1. Těsto vyválet hodně dotenka a položit na plech (pečicí papír).
2. Na těsto rozprostřít oloupaná a na jemné plátky nakrájená jablka. Posypat lžící cukru a máslem nakrájeným na malé kousky.
200°C - cca 20-30min
Karamel (připravte před koncem pečení):
Nechat cukr rozpustit, stáhnout z ohně, vmíchat máslo, sůl, nakonec smetanu - na chvilku vrátit na mírný oheň a vymíchat dohladka. Silikonovou mašlovačkou (nebo jinak =) potřít koláč a ten vrátit ještě na dopečení, cca 10 min.
Milimetrové těsto, lahodná karamelová jablka se slaným ocáskem... Pro mě letos vítězí nad štrůdlem =D
http://luciedvorakova.blogspot.cz/
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 28.10.2012 00:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz