Korpus:
3 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku polohrubé mouky
Krém:
150 g tmavé čokolády
150 g másla
2 polévkové lžíce mléka
150 g moučkového cukru
Poleva:
1/2 hrnku třtinového cukru
4 polévkové lžíce vody
Na korpus si v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, nejméně 10 minut. Opatrně vmícháme mouku, vlejeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 8-10minut. Necháme zcela vychladnout na mřížce a odstraníme papír.
Čokoládu nalámeme, přidáme mléko, necháme rozpustit a mírně vychladnout. Máslo a cukr vyšleháme přidáme čokoládu a pořádně vyšleháme v hladký krém.
Vychladlý korpus rozdělíme na 4 dílky, tři natřeme krémem a skládáme na sebe, vrchní díl nenatíráme. Potřeme i boky, trochu krému si necháme stranou na ozdobu.
V kastrolku si rozpustíme cukr s vodou, pozvolna vaříme na konzistenci sirupu.
Horký sirup natřeme na horní díl, nožem naznačíme kde budeme řezat.
Dozdobíme krémem.
Recept jsem si upravila z knihy Lahodná čokoláda
Autor: nofrona (nofrona) | |
Datum vložení: 28.10.2012 14:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz