TĚSTO:
100 ml mléka
90 g másla
2 celých vajec
50 g cukru krupice
300 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
špetka soli
20 g droždí
rozinky namočené v rumu
Mezi tím si svařte KRÉM z :
250 ml mléka
100 g cukru krupice
2 žloutků
30 g hladké mouky
Do dna dortové formy zavřete pečicí papír. Část těsta vyválejte na tenko a vložte do formy na dno.
Zbytek těsta rozválejte a potřete uvařenou a vychladlou vanilkovou kaší a posypejte vyždímanými rozinkami.
Zarolujte jako roládu. Krájejte cca 4 cm dlouhé kousky a řezem skládejte do formy jeden vedle sebe. Pokud vám nějaký krém vyteče, dejte ho navrch.
Nechte kynout 20 minut.
Troubu nastavte na 170°C a pečte 10 minut, poté snižte teplotu na 160°C a dopečte cca 20 minut.
Lehce vychladlé potřete cukrovou směsí, kterou připravíte tak, že dvě lžíce moučkového cukru rozmícháte s lžící vody (nebo třeba rumu, pokud vám zbyl z rozinek :-))
Do hotového krému zašlehejte vnitřek z půlky vanilkového lusku (můžete sice přidat vanilkový cukr, ale prostě ta chuť je jiná, když je to pravá vanilka...)
Autor: alondra (Jitka) | |
Datum vložení: 29.10.2012 16:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz