Korpus:
4 vejce
120 g cukru
150 g polohrubé mouky
Náplň:
300 ml mléka
1 pudinkový prášek do krémů (Zlatý klas)
125 g másla
250 g kaštanového pyré
3 lžíce cukru
rum dle chuti
Na dokončení:
marmeláda (volitelně)
500 ml (2 balení) rostlinné šlehačky cremefine (nebo trvanlivé pařížské šlehačky)
V robotu našleháme bílky, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.Lehce vmícháme mouku a těsto přelejeme na plech vyložený pečicím papírem.Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.Z mléka a Zlatého klasu uvaříme hustou kaši.Za občasného míchání necháme vychladnout.Poté do kaše vmícháme kaštanové pyré.Máslo s cukrem našleháme a po částech do něj přidáváme pudinkovo-kaštanovou kaši.Výslednou chuť zlepšíme několika lžícemi rumu.Piškot můžeme namáznout slabou vrstvou marmelády.Potřeme náplní a dáme na chvíli do lednice.Mezitím si ušleháme šlehačku - buď klasickou, rostlinnou, bílou nebo pařížskou.Šlehačku rozetřeme na moučník a vrátíme do lednice.Po vychlazení krájíme na řezy.
Autor: Zdenka1 | |
Datum vložení: 30.10.2012 14:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz