TopRecepty.cz

Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé


Cheesecake s pomerančem a

Suroviny

Korpus:
180 g karamelové sušenky Lotus
50 g másla

Náplň:
600 g sýr Philadelphia
140 g cukru krupice
3 celá velká vejce
3 lžíce pomerančové šťávy
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
3 kapky pomerančového oleje (nemusí být)
2 velké lžíce zakysané smetany
10 g hladké mouky

Želé:
1,5-2 dcl svařeného vína (slazeného)
3 plátky želatiny (Dr. Oetker)

Postup

1. Sušenky rozdrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Na dno formy (vyložené peč. papírem) udusat směs dnem skleničky. Zapéct na 180°C 10 min.

2. Vařečkou nebo kvedlačkou smíchat (ne šlehat! aby se nevytvořily bubliny) sýr s cukrem, pak postupně přidávat vejce, pomerančovou šťávu, kůru, zakysanku a mouku. Náplň nalít na korpus a péct v troubě těsně nad plechem s horkou vodou (=zjednodušená varianta vodní lázně) 15 min na 180°C, pak ještě hodinu na 120°C.

3. Před koncem pečení namočit plátky želatiny do ledové vody (na 10 min), pak zahřát víno (nevařit!), sundat z ohně, vmíchat vymačkanou želatinu (okamžitě se rozpustí) a horké, velmi tekuté želé nalít na horký, právě vytažený cheesecake.

Nechat zchladnout při pokojové teplotě, pak ideálně přes noc (a den) do lednice.

Krájet horkým suchým nožem.

Poznámka

http://www.luciedvorakova.blogspot.cz/ (má oblíbená...)

FOTKY jsou tentokrát příšerné, ale co už teď... Pekla jsem na akci a ve chvíli podávání už bylo nějaké to víno i ve mně a nejen v želé... Takže pokud budete mít kdokoli lepší fotky, sem s nimi!! Dobrota je to luxusní a želé navrch efektní ;-)

... o týden později 2. pečení: vína jsem dala tentokrát 2,5 dcl (tedy víc) a bylo doma jen Chianti, takže to není průhledné, ale silnější vrstva je lepší! 3 plátky želatiny stačily.

A HLAVNĚ! Zkusila jsem sýr z Lidlu, za asi poloviční cenu co Phladelphia a je to skvělý, dokonce se to líp krájí!!! Přesný název dodám!

autor Autor: Kanyla (Kamila)
Datum vložení Datum vložení: 31.10.2012 23:50

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz