280 g polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
1 lžíce kypřícího prášku
3/4 lžičky mleté skořice
120 ml oleje (z vlašských ořechů nebo lehký olivový ale poslouží i obyčejný)
2 vejce rozdělená
4 bílky
170 ml hotové tmavé pražené kávy vychladlé na pokojovou teplotu
2 lžíce kakaového prášku
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce prosetého moučkového cukru
1.Troubu předehřejeme na 160°C.Ve středně velké misce promícháme mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a skořici.Ve velké míse rozšleháme olej, žloutky, espreso, kakao a vanilkový extrakt na hladkou směs. Moučnou směs zatřeme do žloutkové.
2.V jiné míse rozšleháme 6 bílků na tuhý sníh.Opatrně jej vmícháme do těsta.
3.Těsto po lžících vkládáme do nevymazané formy na bábovku.
Pečeme asi 45 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na zabodnuté párátko.
Formu překlopíme na mřížku a necháme vychladnout.
4.Špachtlí nebo nožem s tupým ostřím uvolníme pečivo od stran a dna formy a vyklepneme je na servírovací talíř.Před podáváním ho poprášíme prosetým moučkovým cukrem.
Vynecháme-li espreso a kakao, množství vanilkového extraktu zvýšíme na 1 lžíci máme nadýchaný vanilkový moučník :-).
Autor: Petra1990 (Petra Šedlbauerová) | |
Datum vložení: 01.11.2012 17:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz