6 větších pevných hrušek
150 g hladké mouky
120 g krystalového cukru
2 vejce
150 ml Creme Fraiche nebo smetany
40 g másla
3-4 pl Hruškovice
3-4 pl panenského olivového oleje
1 pl kypřícího prášku
1 sáček vanilkového cukru
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kúsky asi 2x2 cm. V miske roztopíme v hruškovici vanilkový cukor a naložíme do nej pokrájané hrušky. Prikryjeme a necháme 1 - 2 hodiny macerovať. Po tomto čase si pripravíme cesto: do misy nasypeme preosiatu múku s kypriacim práškom, pridáme celé vajcia, kryštálový cukor, olej, maslo, smotanu a vymiešame hladké cesto - malo by pomaly stekať z lyžice. Opatrne do cesta vmiešame hrušky aj s alkoholom, v ktorom sa macerovali. Porcelánovú alebo sklenenú (štvorcovú alebo okrúhlu s priemerom 24 cm) dobre vymastíme maslom a vlejeme do nej cesto. Pečieme pomaly pri 170°C. Rúru vopred nepredhrievame! Ešte horúci koláč vyklopíme na dosku, posypeme práškovým cukrom a keď trošku vychladne, pokrájame ho. Je mäkkučký a voňavý.
Autor: amalia | |
Datum vložení: 02.11.2012 14:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz