Těsto:
500 g polohrubé mouky
60 g cukru
90 g máslo
42 g droždí
250 ml mléka
2 ks žloutky
Sůl
Drobenka:
200 g hrubé mouky
120 g cukru moučka
120 g másla
1 ks vanilkového cukru
. Na drobenku si rozpustíme máslo a promícháme je s hrubou moukou, moučkovým a vanilkovým cukrem.
2. Na těsto si mírně ohřejeme mléko, rozpustíme máslo, žloutky oddělíme od bílků. Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme vlažné mléko, lžičku cukru a lžičku polohrubé mouky. Připravený kvásek necháme vykynout.
3. Mouku, sůl a moučkový cukr prosejeme do mísy, přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Žloutky rozpustíme ve zbytku mléka a přilejeme k mouce. Přidáme rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Promícháme a vypracujeme spíše řidší těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
4. Poté je vypracujeme do požadovaného tvaru menších koláčů, posypeme borůvkami a drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při teplotě 150 °C.
Autor: Jirka25 | |
Datum vložení: 02.11.2012 19:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz