250 ml smetany ke šlehání
2 vejce
80 g cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce vody
Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoliv žloutkového smítka.Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté přidáme polovinu cukru.Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku.Žloutky utřeme nebo ušleháme až do běla s oběma cukry a nakonec ještě vešleháme lžíci teplé (ale ne horké) převařené vody.V míse vše opatrně, ale zároveň velmi pečlivě spojíme, zakryjeme potravinovou fólií a vložíme do mrazáku.Již po dvanácti hodinách máme domácí zmrzlinu hotovou. Pro její lepší konzistenci je dobré (ale není to nutné) ji za tu dobu několikrát lžící promíchat, aby se zabránilo tvorbě velkých ledových krystalů.Po vyndání z mrazáku necháme asi 5 minut zmrzlinu povolit, aby se dala servírovat. Pokud spěcháme, pomůžeme si v teplé vodě nahřátou lžící.
Autor: medmic | |
Datum vložení: 02.11.2012 20:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz