5 vajec
5 PL moučkového cukru
5 PL polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
2 PL mletých vlašškých oříšků (mandlových nebo jiných)
Na krém:
2 kelímky smetany ke šlehání
4 PL kakaa
2 balení ztužovače šlehačky
3 PL moučkového cukru (nebo dle pořeby)
1 KL instantní kávy
datle
brusinky
Nejdříve předehřejeme troubu na 200 stupňů.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přimícháváme mouku se sodou a nakonec zlehka vmícháme mleté oříšky.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, vmícháme ke žloutkovo-oříškové směsi a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem /který jsme ještě potřeli máslem /.
Pečeme do růžova po dobu cca 10 minut na 170 stupňů. Roládu vyjmeme a stočíme ji po delší straně i s papírem a necháme vychladnout.
Na krém si připravíme dvě šlehačky, nalijeme je do nádoby, přisypeme kakao + 1 ČL instantní kávy a vše svaříme. Jakmile se směs začíná vařit, odstavíme ji a vložíme ji do nádoby se studenou vodou. Za občasného míchání pak šlehačku vychladíme, nejlepe do druhého dne. Do šlehaček vmícháme ztužovače šlehačky a ušleháme.
Roládu rozbalíme, opatrně ji oddělíme od pečícího papíru a potřeme 2/3 krémem. Poklademe nasekanými kousky datlí a brusinkami a roládu opět zavineme. Potřeme zbylým krémem, dozdobíme čoko - hoblinami, posypeme strouhanými oříšky a dáme do chladu.
Podáváme ke kávičce.
Můžeme si na krém také vyšlehat jen šlehačku se ztužovačem, instantní kávou, kakaem a cukrem. Roládku můžeme plnit také ovocem podle každého. Omlouvám se za fota, fotila jsem roládu hned, když ještě nestačil krém ztuhnout.
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 04.11.2012 19:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz