Korpus:
220 g sušenek
70 g rozpuštěného másla
Náplň:
600 g smetanového sýra
140 g cukru krupice
2 celá vejce
1 žloutek
2 lžičky vanilkové esence
150 ml zakysané smetany
200 g oloupaných a na drobno nakrájených hrušek (zralých!)
30 g mandlových plátků
trochu hořké čokolády
1. Korpus: sušenky rozdrtit, smíchat s vychladlým máslem, upěchovat rovným dnem skleničky na dno dortové formy (dno vyložené peč. papírem) - 180°C 8-10min předpéct, pak nechat vychladnout.
2. Všechny suroviny na náplň smíchat postupně dohromady, nešlehat (aby se neutvořily vzduchové bubliny). Nalít na korpus.
3. Čokoládu buď nasekat na kousky a posypat (jako já) NEBO rozpustit ve vodní lázni a ozdobně nalít na povrch.
160°C - 15min, pak snížit na 120°C a péct ještě skoro hodinu.
(Já peču na mřížce, která je těsně nad plechem plným horké vody - svědčí to cheesecakové konzistenci, vážně! vyzkoušeno ;-)
Na pečení cheesecaků se nedoporučuje horkovzduch!
http://luciedvorakova.blogspot.cz/ (mírně upraveno)
FOTO opět děsné, ale nebyla možnost jinak, rautoví hosté dortík zvládli dřív, než jsem se přiřítila pořídit foto na řezu... =D
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 10.11.2012 10:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz