Těsto: viz poznámka
Krém:
1 karamelový pudink
300 ml mléka
2 lžíce cukru
2 zakysané smetany
1 lžička skořice
1 vanilkový cukr
100 g studeného másla
moučkový cukr
Posyp:
50 g mléčné čokolády
50 g bílé čokolády
Roládu po upečení nerolujeme, jen otočíme jablky vzhůru a posypeme 2 lžičkami skořice. Pak naneseme hotový krém.
Z mléka, 2 lžic cukru a pudinku svaříme základ krému. Po uvaření odstavíme a ihned vmícháme máslo a skořici - mícháme, dokud se nerozpustí. Po částečném vychladnutí pudinku vmícháme zakysané smetany, vanilkový cukr - případně další množství cukru podle vlastní chuti.
Po vychladnutí piškotu, který jsme otočili jablky navrch, naneseme krém a posypeme nejprve mléčnou a pak bílou čokoládou, případně přidáme různé zbytky čokolád - já měla kostičky Schogetten s karamelovou náplní. Necháme alespoň 4 hodiny odležet v lednici.
Pudink můžete použít i vanilkový, mandlový, kokosový,...
Tímto děkuji Fokusce za skvělý základ moučníku:
http://www.toprecepty.cz/recept/25576-obracena-jab...
Autor: danielle72 (Daniela) | |
Datum vložení: 10.11.2012 20:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz