Piškot: 100 g moučkového cukru
200 g pomletých vlašských ořechů
6 bílků
špetka soli
Krém: 6 žloutků
100 ml smetany na šlehání
150 g moučkového cukru
150 g másla
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
Na posypání 100 g hrubě nasekaných vlašských ořechů
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme mletý cukr a do vyšlehaného základu opatrně stěrkou vmícháme jemně namleté vlašské ořechy. Vlijeme na plech o velikosti cca 20x30 cm vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 150°C upečeme dorůžova. Korpus necháme vychladnout a rozkrojíme na dvě poloviny, jestli příčně nebo podélně už nechám na Vás :)).
Na krém zahřejeme ve vodní lázni šlehačku a postupně zašleháme všech 6 žloutků a mletý cukr.Do vychladlého zašleháme změklé máslo. Mezitím uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku(nesladíme). Přikryjeme fólií, aby se nám neudělal na pudinku škraloup a necháme vychladit. Vychlazené opatrně postupně vešleháme žloutkovou pěnu do uvařeného pudinku.
Jeden díl piškotu natřeme krémem, urovnáme, posypeme hrubě sekanými ořechy, přikryjeme druhou polovinou korpusu a postup opakujeme. Krémem zatřeme i hrany a znovu posypeme ořechy. Vychlazené krájíme na řezy.
Upozorňuju, že je to sladká bomba, proto krájejte jen malé porcičky :)), bohatě stačí !!
Inspirace v Magazínu Albert, ale krém značně upraven.
Předem se omlouvám všem zdatným a zkušeným cukrářkám, ze mně cukrářka a natož zdatná nikdy nebude:))
Autor: senky (Jana Šenkyříková) | |
Datum vložení: 11.11.2012 14:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz