Náplň:
750 g (oloupaných na kostičky nakrájených) jablek
30 g třtinového cukru
3 lžíce maizeny (nebo pudinkového prášku neutrální chuti)
1 lžička skořice
6 lžíc jablečného moštu nebo 3 lžíce jablečného pyré
citronová šťáva z 1 citrónu
případně hrst rozinek
DROBENKA:
100 g tmavého třtinového cukru
100 g světlého třtinového cukru
1 lžička skořice
1/2 lžičky soli
225 g celozrnné mouky
120 g másla
TĚSTO:
1 vejce + 1 žloutek
90 g zakysané smetany
lžíce vanilkového extraktu
80 g třtinového cukru
130 g hladké mouky
1/2 lžičky prášek do pečiva
1/2 lžičky sody
špetka soli
90 g másla
citronová kůra z 1 citrónu
1. Smíchat všechny ingredience na náplň.
2. V jiné míse připravit drobenku klasickým způsobem.
3. V další míse smíchat rozpuštěné vychladlé máslo s mokrými ingrediencemi na těsto, na konec pak přisypat suché a kůru.
4. Do vymazané nebo peč. papírem vystlané formy rozetřít těsto, na ně jablečnou směs a tu důkladně do krajů (ne jako já) zasypat a trochu udusat drobenkou.
160°C 40-50min
Je dobrý teplý i studený a třeba se lžící zakysanky navrch ;-)
Kdo nemá rád moc sladké, cukru v každé ze 3 částí trochu uberte anebo udělejte méně drobenky.
http://www.kitchenette.cz/
Autor: Kanyla (Kamila) | |
Datum vložení: 12.11.2012 22:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz