250 g jáhel
1 l jablečného džusu
2 vejce
1-2 vanilkové cukry
3-4 jablka
rozinky
Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají všechnu tekutinu. Necháme vychladnout, osladíme vanilkovým cukrem, je-li potřeba, vmícháme žloutky a ušlehaný sníh z bílků. Do formy vyložené pečícím papírem vlijeme půlku směsi, poklademe na kousky pokrájenými jablky, zasypeme rozinkama a zakryjeme druhou půlkou jáhlové směsi. Povrch trochu pokapeme mlékem nebo smetanou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme zhruba 45 minut nebo dokud povrch nezezlátne. Necháme zcela vychladnout, opatrně vyndáme z formy a můžeme podávat.
Autor: Lucasinka (Lucie Kubikova) | |
Datum vložení: 15.11.2012 22:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz