TopRecepty.cz

Plundrované hřebeny


Plundrované hřebeny

Suroviny

Kynuté těsto:
375 g hladké mouky
50 g cukru
2 vejce
droždí
1 dcl mléka

Tukové těsto:
200 g Hery (másla)
125 g hladké mouky

Maková náplň:
mletý mák
mléko
cukr
marmeláda
kapka rumu
citrónovou kůrou

Ořechová náplň:
mleté ořechy
mléko
cukr
marmeláda
kapka rumu
citrónovou kůrou

1 vejce na potření

Postup

Uděláme kynuté těsto, já kvásek nedělám. Vše dám do mísy a pořádně zpracuji ve vláčné těsto a dám na hodinu kynout. Mezitím zpracujeme tuk a hladkou mouku, uděláme kuličku a dáme chladit do lednice. Vykynuté těsto, strčíme taky na 15 minut do lednice. Pak ho vyválíme na velký plát, z tukového těsta vyválíme poloviční plát a dáme na polovinu kynutého těsta, to přeložíme a vyválíme. 3x přeložíme(na šířku, na délku a zase na šířku). Necháme asi 45 minut odpočinout, poté zase vyválíme a opět 3x přeložíme a necháme asi 20 minut odpočívat. Nakonec vyválíme asi 0,5cm i tenčí plát. Nakrájíme ho na čtverce asi 8x8cm. Na prostředek každého čtverce dáme náplň od kraje ke kraji, můžeme dát hodně, mě to nevyteklo:), přeložíme, kraje pořádně přitlačíme a nařežeme do podoby hřebenu. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme(asi 20 minut na 180).

autor Autor: janina87
Datum vložení Datum vložení: 17.11.2012 13:08

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz