Kynuté těsto:
375 g hladké mouky
50 g cukru
2 vejce
droždí
1 dcl mléka
Tukové těsto:
200 g Hery (másla)
125 g hladké mouky
Maková náplň:
mletý mák
mléko
cukr
marmeláda
kapka rumu
citrónovou kůrou
Ořechová náplň:
mleté ořechy
mléko
cukr
marmeláda
kapka rumu
citrónovou kůrou
1 vejce na potření
Uděláme kynuté těsto, já kvásek nedělám. Vše dám do mísy a pořádně zpracuji ve vláčné těsto a dám na hodinu kynout. Mezitím zpracujeme tuk a hladkou mouku, uděláme kuličku a dáme chladit do lednice. Vykynuté těsto, strčíme taky na 15 minut do lednice. Pak ho vyválíme na velký plát, z tukového těsta vyválíme poloviční plát a dáme na polovinu kynutého těsta, to přeložíme a vyválíme. 3x přeložíme(na šířku, na délku a zase na šířku). Necháme asi 45 minut odpočinout, poté zase vyválíme a opět 3x přeložíme a necháme asi 20 minut odpočívat. Nakonec vyválíme asi 0,5cm i tenčí plát. Nakrájíme ho na čtverce asi 8x8cm. Na prostředek každého čtverce dáme náplň od kraje ke kraji, můžeme dát hodně, mě to nevyteklo:), přeložíme, kraje pořádně přitlačíme a nařežeme do podoby hřebenu. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme(asi 20 minut na 180).
Autor: janina87 | |
Datum vložení: 17.11.2012 13:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz