Na kynuté těsto:
mouka
cukr
kvasnice
mléko
žloutky
máslo
-----
maková náplň
máslo
med
ořechy
Připravíte kynuté těsto, které máte osvědčené. Já dělám zásadně z hladké mouky a především postupem uvedeným v poznámce. Dvakrát kynuté těsto je pružnější, mastnější, lépe se s ním pracuje. Z tohoto těsta uděláte c o n e j m e n š í buchtičky s makovou náplní.Upečete hojně podmazané sádlem, překlopíte na druhý plech, pomažete rozpuštěným máslem s rumem.Přiměřené, nesnězené množství zchladlých buchet dáte na pařáček a nahřejete tak, jako napařujete knedlíky.
Na talíři posypete nahrubo mletými ořechy a polijete máslem, rozpuštěným s medem
http://www.toprecepty.cz/recept/26110-dvakrat-kynu...
Na takto připravené buchtičky vzpomíná se slzou v oku manžel, prý mu je babička dělala za války, tehdy polité řepným sirupem :-)))a říkala jim baltašky
Autor: hosta | |
Datum vložení: 19.11.2012 18:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz