TopRecepty.cz

Baltašky


Baltašky

Suroviny

Na kynuté těsto:
mouka
cukr
kvasnice
mléko
žloutky
máslo
-----
maková náplň
máslo
med
ořechy

Postup

Připravíte kynuté těsto, které máte osvědčené. Já dělám zásadně z hladké mouky a především postupem uvedeným v poznámce. Dvakrát kynuté těsto je pružnější, mastnější, lépe se s ním pracuje. Z tohoto těsta uděláte c o n e j m e n š í buchtičky s makovou náplní.Upečete hojně podmazané sádlem, překlopíte na druhý plech, pomažete rozpuštěným máslem s rumem.Přiměřené, nesnězené množství zchladlých buchet dáte na pařáček a nahřejete tak, jako napařujete knedlíky.

Na talíři posypete nahrubo mletými ořechy a polijete máslem, rozpuštěným s medem

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept/26110-dvakrat-kynu...

Na takto připravené buchtičky vzpomíná se slzou v oku manžel, prý mu je babička dělala za války, tehdy polité řepným sirupem :-)))a říkala jim baltašky

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 19.11.2012 18:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz