150 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
300 g nahrubo strouhaných jablek
200 g cukru krupice
2 vejce
150 ml oleje
1 prášek do pečiva
citrónová kůra
skořice
mléko dle potřeby (u šťavnatých jablek možná nebude ani potřeba)
Na přípravu formy:
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Cukr utřeme s vejci a olejem do pěny. Připravíme formu na bábovku. Vymažeme tukem a poctivě vysypeme hrubou moukou.Předehřejeme troubu na 160 °C. Do utřené vaječné směsi přidáme jablka a lehce vmícháme zbytek surovin.Pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, musí být po vyjmutí suchá.Bábovku necháme zchladnout a pak teprve vyklopíme. Před podáváním dozdobíme moučkovým cukrem.
Bábovka nikdy není suchá. Zkusila jsem místo mléka dát podmáslí - výborné.
Autor: Marta (Marta) | |
Datum vložení: 04.11.2008 22:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz