2 velké hrušky
100 g másla
2 lžíce krupicového cukru
Omáčka Créme Anglaise:
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu Vanilleschoten
30 g moučkového cukru
2 žloutky
Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku vanilkového extraktu a na nejnižší teplotě zahříváme až k bodu varu. Za občasného promíchání pak udržujeme při lehkém probublání asi 5 minut. Horkou smetanu poté po malých částech pomalu vléváme do žloutkové směsi a stále šleháme.
Vrátíme na plotýnku s nízkou teplotou a za stálého míchání uvedeme téměř k bodu varu. Po zhoustnutí omáčky odstavíme a občas promíchneme.
Hrušky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Na pánvi roztopíme máslo a hrušky opékáme dozlatova. Přisypeme cukr a necháme vše zkaramelizovat.
Opečené plátky hrušek vyjímáme z tuku na talíř a při podávání je přeléváme vlažnou vanilkovou omáčkou.
Doporučuji vynikající vanilkový extrakt - http://www.toppotraviny.cz/vanilka-a-vanilkove-pro...
Autor: Eliza | |
Datum vložení: 25.11.2012 19:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz