TopRecepty.cz

Řezy s pomerančovým krémem


Řezy s pomerančovým krémem

Suroviny

Těsto:
4 vejce
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
100 g hladké mouky
1 rovná lžička prášku do pečiva
50 g mletého máku (nebo ořechů) (nebo lze vynechat ale potom přidat 50 g hladké mouky)
1 lžíce kakaa

Pomerančový krém:
1 sáček vanilkového pudingu zastudena (Olé Dr. Oetker)
1 lžíce moučkového cukru
300 ml pomerančové šťávy a dužniny (asi 2 velké pomeranče)
1 šlehačka (rostlinná Rama Cremefine nebo 40% šlehačka ke šlehání)

Čokopoleva:
100 g hořké čokolády
2 lžíce oleje

Marmeláda (nemusí být výrazná, má převládat chuť pomeranče)

Postup

Troubu vyhřejeme na 170 °C.Na těsto nejdříve vyšleháme bílky na tuhý sníh.Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté přidáme po částech horkou vodu a olej a vždy prošleháváme. Chvíli vše šleháme, až nám trochu pěna nabude.Teď již lehce do pěny přimícháme sníh, mák nebo ořechy a prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem.Těsto rozetřeme na plech 30x40cm vyložený pečicím papírem. Bude to tenká vrstva, ale nevadí, pečením nabude asi na 1,5 cm výšky (kdo chce vyšší, přidá úměrně surovin nebo upeče svůj osvědčený piškot).Pečeme při 170 °C, trvá to jen pár minut, nevysušit!Vychladlý piškot rozřízneme na 2 poloviny (na šířku, nebo délku – je to jedno).Krém:
Z pomerančů vymačkáme šťávu a lžičkou vybereme i dužninu (já jsem ji vyškrábala přímo na ručním odšťavovači).Do vyšší misky s pomerančovou šťávou za stálého šlehání ručním mixérem postupně přisypáváme po částech pudinkový prášek, až vznikne tužší pudink.Potom lehce vmícháme vyšlehanou šlehačku s cukrem.Oba dva díly piškotu pokapeme šťávou, vymačkanou ze zbytků pomerančů a spojíme pomerančovým šlehačkovým krémem.Horní část potřeme marmeládou – stačí jen srovnat povrch piškotu a rozetřeme čokopolevu.Čokopoleva: čokoládu rozpustíme v misce ponořené do horké vody a vmícháme olej.

Poznámka

Ráda peču s tímto odlehčeným krémem, kdy nádherně vynikne čerstvé ovoce, viz tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/13752-coko-moucnik..., tak tentokráte to bylo s čerstvým pomerančem a bez zakysanky.
Krém krásně voní i chutná, žádná "umělina"

autor Autor: jahoda
Datum vložení Datum vložení: 26.11.2012 22:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz