Těsto:
300 g hladké mouky
10 g droždí
5 lžic mléka
2 lžičky cukru
2 lžičky jedlé sody
160 g másla
2 žloutky
špetka soli
Povidlovo-maková náplň:
250 g švestkových povidel
100 g mletého máku
1 vanilkový cukr
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mleté skořice
rum
Na obalení:
sníh ze 2 bílků
100 g mandlových plátků
moučkový cukr
vanilkový cukr
Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.
Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a solí, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odležet.
Mezitím si přichystáme náplň – smícháme povidla s mletým mákem, cukrem, kořením a trochou rumu. S povidly se nám musí dobře pracovat – nesmí být řídká.
Těsto si rozdělíme na dvě části, vyválíme dotenka na asi 2 mm, rádýlkem krájíme čtverce 7 × 7 cm, klademe kopečky povidel, dobře zabalíme do tvaru malých měšců. Na vále necháme odpočinout a ušleháme sníh z bílků.
Špičky měšců máčíme ve sněhu a obalujeme v mandlích.
Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 170 °C 15−20 minut dorůžova.
Teplé ježky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Zkoušela jsem to i listového těsta a také moc dobré
Tento recept jsem vyzkoušela a pochází od - Kluci v akci
Autor: slunickovin | |
Datum vložení: 29.11.2012 20:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz