TopRecepty.cz

Povidlovo-makoví ježci


Povidlovo-makoví ježci

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
10 g droždí
5 lžic mléka
2 lžičky cukru
2 lžičky jedlé sody
160 g másla
2 žloutky
špetka soli

Povidlovo-maková náplň:
250 g švestkových povidel
100 g mletého máku
1 vanilkový cukr
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mleté skořice
rum

Na obalení:
sníh ze 2 bílků
100 g mandlových plátků
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup

Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.
Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a solí, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odležet.

Mezitím si přichystáme náplň – smícháme povidla s mletým mákem, cukrem, kořením a trochou rumu. S povidly se nám musí dobře pracovat – nesmí být řídká.

Těsto si rozdělíme na dvě části, vyválíme dotenka na asi 2 mm, rádýlkem krájíme čtverce 7 × 7 cm, klademe kopečky povidel, dobře zabalíme do tvaru malých měšců. Na vále necháme odpočinout a ušleháme sníh z bílků.

Špičky měšců máčíme ve sněhu a obalujeme v mandlích.

Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 170 °C 15−20 minut dorůžova.

Teplé ježky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Zkoušela jsem to i listového těsta a také moc dobré

Poznámka

Tento recept jsem vyzkoušela a pochází od - Kluci v akci

autor Autor: slunickovin
Datum vložení Datum vložení: 29.11.2012 20:16

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz