4 vejce
8 lžic cukru krupice (rovných)
8 lžic hladké mouky (mírně navršených)
6 středně velkých jablek
hrst rozinek
rum na namočení
skořicový cukr
Jablka (nebo hrušky) rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nastrouháme je přímo na plech vyložený pečicím papírem. Strouháme, až zůstane v ruce jen slupka.Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme rozinkami namočenými v rumu. Zalijeme piškotovým těstem (ušleháme celá vejce s cukrem, nakonec přidáme prosátou mouku).Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C (horkovzduch) asi 20 minut, až těsto na dotek nelepí. Vyzkoušíme propečení špejlí.Upečené převrátíme na další plech, stáhneme pečicí papír a horkou roládu stočíme jablky dovnitř.Můžeme pocukrovat přes háčkovanou dečku nebo okraj záclony.
Toto je zjednodušený recept, který sem zadávala tejaja, je jen méně sladký a bez vážení. Původně jsem to chtěla napsat jen do komentářů k jejímu receptu, ale jen k dnešnímu dni jich má původní recept již víc než 60.
Chuť velmi vylepší rozinky namočené v rumu. Nejlepší je sáček rozinek nasypat do vyšší skleničky, zalít rumem, až jsou potopené, dobře uzavřít víčkem a máte je kdykoliv k dispozici. Nejlepší jsou Zlaté kalifornské rozinky, nejsou špinavé a jsou zcela bez pecek.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 12.11.2008 23:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz