Korpus:
200 g sušenek bebe dobré ráno
90 g másla
Náplň:
500 g lučiny
200 g pomazánkového másla (nebo mascarpone či zakysané smetany)
1 karamelové Salko
2 lžíce karamelového pudinku (prášku)
100 g moučkového cukru
4 vejce
Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypoklé strany lžíce namáčkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale nemusíme, jak kdo chce. :-) Než si připravíme náplň, dáme formu do lednice.
Na náplň si vymýcháme či vyšleháme lučinu s moučkovým cukrem, zašleháme pomazánkové máslo a karamelové salko a po jednom přidáváme vejce. Na konec do směsi přidáme dvě lžíce pudinkového prášku a dobře promícháme.
Náplň nalijeme do dortové formy na sušenkový základ a pečeme na 160 stupňů (ne horkovzduch) asi 40 minut). Doporučuji péct nad nebo přímo v lázni s horkou vodou. Upečený cheesecake by se neměl rosolovitě třást - především uprostřed. Necháme zcela vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho přemístíme do lednice, alespoň na 12 hodin. A pak hurá do něj! ;-)
Zkoušíme s kamarádkou kdejaké cheesecaky a tenhle je naším nejnovějším objevem a chuťovým zážitkem.
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 14.12.2012 14:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz