100 g tapiokové mouky
150 g bezlepkové mouky Jizerka
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1/3 lžičky mletého hřebíčku
1/3 lžičky mletého badyánu
1/2 lžičky mleté skořice
strouhaná citronová kůra z 1 citronu
120 g třtinového cukru
100-150 ml mléka
50 ml rumu
2 vejce
100 ml oleje
2 jablka (oloupaná a nahrubo nastrouhaná)
mandlové hranolky
maliny
Mouku, prášek do pečiva, sůl a koření promícháme. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, rum a část mléka, promícháme a postupně i s nastrouhanými jablky a mandlemi přidáváme do sypké směsi. Podle potřeby přilijeme mléko.
Do každého z dvanácti důlků formy na muffiny vložíme papírový košíček. Do každého košíčku dáme lžíci těsta, vložíme malinu (nejlépe čerstvou nebo mraženou, já jsem použil kompotovanou a není to ono) a doplníme do 3/4 těstem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C 15-20 minut. Propečenost kontrolujeme špejlí.
http://www.toppotraviny.cz/mouka-a-krupice/tapioko...
Autor: Jenda1 (Jan Slovák) | |
Datum vložení: 30.12.2012 09:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz