Těsto:
250 g hladké mouky
200 g zakysané smetany (pochoutkové)
1 lžička soli
Tuková vrstva:
250 g tuku na pečení
50 g hladké mouky
Dále:
100 g oloupaných mandlí
1 vejce na pootření
Múku, smotanu a soľ spracujeme na cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku 1-1,5 cm.50 g hladkej múky a tuk na pečenie spracujeme a natrieme na vyvaľkané cesto.Urobíme z neho hrudku, opäť rozvaľkáme a ešte 3x opakujeme.Nakoniec cesto rozvaľkáme na 1-1,5 cm a vykrajujeme malé pagáčiky, s priemerom cca 3-4 cm.Pagáčiky po jednom potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu dáme rozpolenú, alebo celú mandľu, poukladáme na pečiacim papierom vystlaný plech a pečieme pri 180-200 °C, kým nezružovejú.
Recept mám od mojej sestry, desiatky rokov ho pečieme, takže pôvod je neznámy.
Autor: Klara | |
Datum vložení: 30.12.2012 13:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz