300 g hladké mouky
140 g třtinového cukru
200 g másla + na vymazání formiček
3 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky mleté skořice
1 špetka soli
3 vejce
100 ml javorového sirupu
5 jablek
Dále:
moučkový cukr se skořicí (na obalení)
Prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, promícháme se skořicí, špetkou soli a třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo, vejce, javorový sirup a dobře rozmícháme do hladké hmoty.Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a zlehka, ale důkladně promícháme. Plníme do 10-12 bábovkových formiček a pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C cca 20 minut.Provedeme špejlový test propečenosti a horké vyklopíme z formiček. Ihned obalujeme ve směsi moučkového cukru a skořice.Na povrchu se vytvoří skořicovo-cukrová krustička.
Recept jsem objevila v Deníku DityP. v rozpisu na 4 vejce. A dnes ráno jsem se k němu pročetla v Apetitu s rozpisem na 3 vejce. A protože doma víc vajec nebylo, zvítězil Apetiťácký !!
Autor: senky (Jana Šenkyříková) | |
Datum vložení: 05.01.2013 14:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz