Sušenkový podklad:
200 g drcených sušenek
80 g povoleného másla
Náplň:
2 tvarohy
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek moučkového cukru
1 pudinkový vanilkový prášek
100 ml mléka
100 ml Salka
4 hrušky
Drcené sušenky smícháme s máslem, hmotu naskládáme do koláčové formy, udusáme a vytvoříme i okraje. Dáme do lednice a připravíme si náplň. Vymícháme tvarohy s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme Salko, přidáme vejce a promícháme. Nakonec přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v mléce a znovu důkladně promícháme. Náplň nalijeme na sušenkový základ a poklademe hruškami, které jsme zbavili slupky a jádra. Hrušky můžeme krájet na poloviny a udělat do vypouklých částí zářezy, nebo je pokrájet na měsícčky a koláč jimi poklást. Pečeme na 160 stupňů cca půl hodiny (náplň musí ztuhnout) a necháme zcela vychladnout. Uchováváme v lednici.
První koláč jsem udělala z koka sušenek a vanilkovým krémem, druhý na fotce je ze světlých sušenek a karamelovým krémem, plátky hrušek jsem posypala skořicovým cukrem. Oba byly výtečné. ;-) Rada na závěr - vybírejte zralé a měkké hrušky, trvdé zůstanou i po upečení tvrdé. :-(
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 10.01.2013 11:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz