TopRecepty.cz

Francouzský medový krémeš


Francouzský medový krémeš

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky speciál
100 g práškového cukru
1 PL rumu
1 vejce
1 žloutek
1 ČL sody bikarbóny
50 g Hery
1 PL medu
Krém:
1 l mléka
2 Zlaté klasy
3 PL polohrubé mouky
3 žloutky
250 g másla
200 g práškového cukru
2 šlehačky v prášku
300 ml mléka do šlehaček

Postup

Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme na plech a upečieme v teplej rúre. Dávame pozor, lebo cesto je rýchlo upečené, aby nám nezhorelo.
Krém : Trochu mlieka odoberieme a vymiešame v ňom Zlatý klas, múku a žĺtky. Zvyšné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko so Zlatým klasom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta, vyšľaháme šľahačky podľa návodu a rozotrieme ich na krém. Priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 2-3 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Ja som miesto práškovej šľahačky dávala rastlinnú šľahačku, ostáva dlhšie tuhá a chutí lepšie.

autor Autor: katulda
Datum vložení Datum vložení: 15.01.2013 17:32

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz