Smetanový krém:
5 dcl šlehačky na šlehání
1 lžíce želatiny
1 lžíce tekutého medu
1/2 lžičky vanilkového aroma
Čokoládový krém:
150 g čokolády na vaření
100 g Hery máslová příchuť
1 lžíce vody
2 lžíce oleje
Poleva:
200 g čokolády na vaření
100 g Hery máslová příchuť
3 lžíce oleje
1 lžíce vody
1 lžíce práškového cukru
Těsto:
6 vajec
6 lžic cukru krystal
6 lžic teplé vody
6 lžic hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Poté pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do pečiva a přidáme kakao. Přidáme tuhý sníh z bílků a pečeme na vymaštěném plechu při 200 °C dozlatova.
Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3 lžic vody, necháme asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na 30 minut do chladničky.
Poleva: V páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme. Po vychladnutí polevu naneseme na šlehačkový krém a vložíme do lednice. Když je čokoláda mírně tuhá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Nakonec polijeme polevou a necháme ztuhnout.
Autor: Kamili (Kamila Říhová) | |
Datum vložení: 18.01.2013 10:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz