500 g listového těsta
200 g mandlové moučky
80 g sekaných mandlí
120 g pískového cukru
80 g moučkového cukru
1/2 KL mleté skořice
1/4 KL mletého badyánu
1 PL strouhané pomerančové kůry
1-2 bílky
60 g lehce rozpuštěného másla
K podávání možno:
med
skořicový cukr
kysanou smetanu
V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky.
Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dortovou formu nebo kulatý pekáček.
Lískové těsto vyválíme dotenka na obdélník a namažeme rozpuštěným máslem. Potřeme mixovanou mandlovou směsí a zarolujeme do tenkého štrůdlíku. Ten stočíme do šneka a vložíme do formy vymazané máslem. Pečeme cca 30-40 min dozlatova.
Hotový pomažeme máslem. Podáváme pokapaný medem, posypaný skořicovým cukrem a možno i se lžící husté kysané smetany.
Inspirace v Albert Magazínu.
Do Maroka máme namířeno letos na dovolenou (snad) a toto je takový sladký orientální předkrm.
Mandlová moučka zde http://www.kupi.cz/sleva/mandlova-moucka-albert
Autor: senky (Jana Šenkyříková) | |
Datum vložení: 18.01.2013 18:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz