300 g celozrnné špaldové mouky
80 g másla (domácí nebo Jihočeské)
150 ml vlažné vody
2 lžíce krupice nebo mletých ovesných vloček
3 lžíce sezamových semínek
4 jablka
hrst rozinek
skořice
med
obilné mléko na potření
moučková Fruktosa na posypání
Z proseté mouky, másla a vody vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme pomalu, postupně, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto necháme alespoň 30min odpočinout v ledničce a poté si ho vyválíme do tenkého obdélníku (nejlépe vložit mezi potravinové fólie, aby se těsto nelepilo a lépe balilo). Prostředek posypeme krupicí (vločkami) a poklademe nastrouhaná jablíčka. Posypeme sezamem a rozinkami, poprášíme skořicí a podle sladkosti jablíček můžeme lehce zakápnout medem. Zabalíme, utěsníme kraje a potřeme mlékem, které nám udělá lesklý vláčný povrch. Opatrně přeneseme na pečící papír, párkrát zvrchu propíchneme vidličkou, aby těsto nemělo snahu se nafukovat a pečeme v troubě zhruba 40-45min při 150°C. Studený štrůdlík můžeme posypat moučkovou fruktosou.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 19.01.2013 11:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz