100 g celozrnné pšeničné mouky
100 g špaldové mouky
3 vejce
70 g fruktosy
40 g obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj)
100 ml vody
50 g oleje
4 g bio kypřícího prášku
2 lžíce bio kakaového prášku
500 g jablek
2 lžíce skořice
2 lžíce medu
200 g vanilkového pudinku
100 g jablečného pyré
10 g kukuřičného škrobu
hořká čokoláda
Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na tenké plátky (já používám plátkové struhadlo. Plech vymažeme máslem a boky vysypeme špaldovou moukou.Jablka naskládáme rovnoměrně na dno. Troubu si dáme předehřát na 175°C.Z bílků, špetky soli a poloviny fruktosy vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s polovinou fruktosy do pěny. Přimícháme vodu, olej a nakonec prosejeme obě mouky. Přidáme kypřící prášek a těsto si rozdělíme půl na půl.Do jedné poloviny vmícháme kakao. Potom si sníh rozdělíme také půl na půl a každé těsto stěrkou opatrně promícháme. Navrstvíme tmavé těsto na jablka a nahoru dáme světlé těsto.Pečeme 25 min, po upečení necháme 15 min odpočívat a poté přendáme na mřížku, jablečnou vrstvu posypeme skořicí a pokapeme medem, necháme vychladnout.Po vychladnutí připravím krém. Jablečné pyré není nic jiného než rozmixované jablko.Pyré smícháme s pudinkem a škrobem.V rendlíku přivedeme k varu a odstavíme. Krém ještě pár minut mícháme, aby se nevytvořil škraloup.Vychladlý krém natřeme na jablečnou vrstvu, dozdobíme rozpuštěnou čokoládou a necháme v lednici pár hodin odpočinout.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 19.01.2013 11:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz