Těsto:
5 vajec
10 dkg cukru
1 vanilkový cukr
10 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 PL kakaa
50 ml oleje
Tvarohový krém:
1 měkký tvaroh v alobalu
1 zakysaná smetana
1 šlehačka
10 dkg mletého cukru
1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
Pařížská šlehačka:
2 šlehačky ke šlehání 33%
20 dkg mléčné čokolády
Dohotovení:
1 velký broskvový kompot
Granko na posypání
Žloutky vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny. Z bílků si připravíme tuhý sníh. K ušlehaným žloutkům přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vymícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut při 160 C. Piškot necháme vychladnout, propícháme hustě vidličkou a pokapeme šťávou z kompotu. Na takto připravený piškot nalijeme tvarohový krém a poklademe krájenými broskvemi a dáme na 20 minut ztuhnout. Na broskve naneseme pařížskou ušlehanou šlehačku, zarovnáme a posypeme Grankem. Dáme přes noc do lednice a druhý den podle potřeby krájíme.
Tvarohový krém : šlehačku, tvaroh,zakysanou smetanu a cukr vyšleháme do krému a přilijeme podle návodu připravený želetinový ztužovač.
Pařížská šlehačka : připravíme si je 1 den dopředu - šlehačky nalijeme do hrnce, přidáme nalámanou čokoládu a přivedeme k varu, vaříme asi 1 minutu a necháme vychladnout, pak dáme na noc do lednice a druhý den vyšleháme
foto nemám, nestihla jsem to :-)
Autor: majka (Petra Brůžková) | |
Datum vložení: 19.01.2013 12:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz