100 g cukru krupice
200 ml uvařené rozpustné kávy
50 ml vody
1 vanilkový pudinkový prášek
250 g másla
Cukr nasypeme do kastrůlku a roztavíme na zlatavý karamel. Když je karamel hotový, zalijeme ho horkou kávou a mícháme do rozpuštění.Do karamelové směsi vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný v 50 ml vody. Vaříme do zhoustnutí.Odstavíme z plotny, překryjeme potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě vychladnout.Máslo krátce prošleháme, vmícháme připravený karamelový pudink a vyšleháme do nadýchaného krému. Máslo i karamelová kaše musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
Lze ochutit i malinko rumem.
Recept není můj, ale ta příprava se mi zdála jednoduchá a je to zase něco jiného, než krém z vařeného Salka
Autor: majka (Petra Brůžková) | |
Datum vložení: 26.11.2008 12:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz