4 vejce
50 g Fruktosy
50 g mletých mandlí
120 g špaldové mouky
1 ananas
30 g Gustinu
250 g tvarohu
4 lžíce rostlinné smetany (33%)
1 lžíce Fruktosy
1 lžička Agaru
50 g mandlových plátků
Troubu dáme předehřát na 150°C. Malou dortovou formu (já použila průměr 18cm) vymažeme a vysypeme. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme 25g fruktosy a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme 25g fruktosy a 4 lžíce horké vody. Vyšleháme do pěny, opatrně přidáme mandle a prosejeme mouku. Nakonec těsto ,,zabalíme“ do sněhu. Vylijeme do formy a hned dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 30min. Korpus opatrně vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout.
Tvaroh vyšleháme se smetanou a lžící fruktosy. Potom s ním potřeme korpus a po stranách dáme plátky mandlí.
Ananas očistíme (odkrájíme tvrdé dřevnaté části) a žlutou šťavnatou dužinu nakrájíme na menší kusy, které tyčovým mixérem rozmixujeme. Množství rozmixovaného ananasu se samozřejmě bude lišit podle velikosti použitého ananasu, ale je potřeba cca 500g. Přes jemné sítko si necháme odkapat 100ml šťávy. Ke zbytku ananasu přidáme kukuřičný škrob (Gustin) a na menším plameni zahříváme, dokud ananas nezhoustne. Za stálého míchání necháme trochu vychladnout a poté naneseme na tvarohový základ. Dáme do lednice tuhnout a mezitím si přivedeme k varu 100ml ananasové šťávy spolu s agarem. Jakmile dosáhneme bodu varu, stáhneme plamen a dortík polijeme. Nejlépe chutná druhý den, ale doporučuji chladit a odležet minimálně 3hod.
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) | |
Datum vložení: 23.01.2013 17:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz