Těsto:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
2 hrnky mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
1 lžička mleté skořice
3 lžíce kakaa
Dále:
tuk na vymazání plechu
strouhanka na plech
Poleva:
čokoláda na vaření
50 g Omegy
Všechny suroviny vyšleháme do řidšího těsta a nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou. Pečeme na 200 °C asi 20-25 minut.Po upečení necháme perník vychladnout.Ve vodní lázni rozpustíme Omegu a nalámanou čokoládu. Poté co je rozpuštěná a hladká, nalijeme ji na vychladlý perník zdobíme dle fantazie.
Cukrářská rýže nebo jemně nasekané vlašské ořechy jsou možné varianty zdobení.
Autor: JitkaR (Jitka Richterová) | |
Datum vložení: 24.01.2013 15:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz