Krém:
500 g tvarohu v celofánu
3 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce limetkové štávy
500 ml smetany na šlehání
1 plechovka jahod
Těsto:
150 g cukru
2 lžíce teplé vody
1/2 lžičky prášku do pečiva
4 vejce
120 g polohrubé mouky
Dále:
tuk na vymazání
mouka na vysypání
Na ozdobení:
jahody
bílá čokoláda
Krém: Utřeme tvaroh s cukrem,vanilkovým cukrem a štávou z limetky.Ušleháme smetanu.Do tvarohové směsi přidáme jahody(bez štávy) a rošleháme,poté přidáme ušlehanou šlehačku a ještě trošku zašleháme.
Těsto: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.
Nadýchaný piškotový korpus můžeme použít pro základ jakéhokoliv dortu.
Na piškotový korpus dáme jahodový krém. V horké lázni si roztopíme bílou čokoládu. Potřeme jí řez a dáme do lednice ztuhnout. Zdobíme jahodami.
Autor: lucie2211 | |
Datum vložení: 24.01.2013 17:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz