Těsto:
21 g čerstvého droždí
60 ml mléka
40 g cukru krupice
250 g hladké mouky
40 g oleje
1 vejce
1 lžíce vanilkového cukru
kůra z 1/2 citronu
Náplň:
500 g švestek
Drobenka:
150 g hrubé mouky
150 g cukru krupice
150 g másla
1 špetka skořice
Dále:
2 žloutky na potření
Drobenku připravíme smícháním všech surovin.Do misky rozdrobíme droždí a posypeme ho špetkou cukru. Přelijeme polovinou vlažného mléka, zamícháme metličkou a za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, dokud nevznikne řidší kaše. Povrch poprášíme moukou a necháme 20 minut kynout.Do vykynutého kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, vanilkového cukru, mouky, olej, vejce a citronovou kůru a zamícháme a hněteme asi 15 minut, dokud nevznikne hladké nelepivé těsto.Poté těsto rozválíme na pomoučněném válu do tvaru obdélníku (okraje necháme silnější).Takto připravené těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta potřeme rozšlehanými žloutky. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Pak je rovnoměrně poklademe na koláč a zasypeme drobenkou.Pečeme v troubě rozehřáté na 170°C 15 až 20 minut do světle hnědé barvy drobenky. Po upečení necháme vychladnout.
Autor: Kamili (Kamila Říhová) | |
Datum vložení: 24.01.2013 21:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz