Těsto:
3 vejce
1 PL kakaa
100 g cukru moučka
70 g hrubé mouky
1 ČL prášku do pečiva
Krém:
30 g másla
30 g hladké mouky
250 ml mléka
100 g másla
1 lžíce kakaa
100 g cukru moučka
2 kelímky 33% šlehačky
čokoláda dle chuti (na vaření, hořká, margot)
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a vysypané formy (menší plech) a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout.
Krém: Ze 30 g másla a stejného množství hladké mouky si připravíme jíšku. Postupně přiléváme mléko po malých dávkách a vždy dobře rozmícháme. Vymíchanou hladkou kaši necháme vychladnout. Ušleháme 100g másla s cukrem a kakaem. Když je jíšková kaše vychladlá, tak ji postupně za stálého šlehání přidáváme k máslu.
Šlehačku vyšleháme do tuha.
Na korpus namažeme kakaový krém, na něj ušlehanou šlehačku a posypeme nastrouhanou čokoládou dle chuti (já dala margot, na vaření mi ti pacholci snědli).
Recept mám od kamarádky Ilony, která ho má z Mimibazaru.
Autor: Paprika | |
Datum vložení: 01.12.2008 15:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz