TopRecepty.cz

Domácí briošky


Domácí briošky

Suroviny

300 ml vody
100 ml rozpuštěného másla
100 g cukru
1/2 lžičky soli
1 vejce
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
1/2 kostky čerstvého droždí

Postup

Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 20 bochánků, které rukama rozválíme na delší válečky a utvoříme uzlík, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut. Pak pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme nemletým mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C asi 15-20 minut. Hotové briošky ihned přendáme z plechu na mřížku.

autor Autor: jabl.ko (Jana)
Datum vložení Datum vložení: 25.01.2013 16:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz