Tmavá směs:
480 g piškotů (2 balíčky)
1 kostka 100% tuku (250 g)
1/5 hrnku cukru moučka (50 g)
2 lžíce kakaa
10 lžic rumu
Světlá směs:
1 kostka másla (250 g)
1 hrnek moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g kokosu
Dále:
pikantní marmeláda na promazání
čokoládové zdobení
Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo. Piškoty nadrtíme.Nejprve připravíme tmavou směs. Tuk rozpustíme, přidáme rozdrcené piškoty, cukr, kakao a rum, důkladně rozmícháme a necháme chvilku stát.Na světlou směs zpracujeme změklé máslo s cukrem a kokosem. Formu na srnčí hřbet vyplácneme studenou vodou, vtlačíme světlou směs a uhladíme. Potřeme marmeládou a přidáme tmavou směs, kterou uhladíme.Necháme v lednici do druhého dne. Po vyklopení rozkrájíme a ozdobíme.
![]() |
Autor: berda |
![]() |
Datum vložení: 26.01.2013 16:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady