TopRecepty.cz

Rebarborový moučník


Rebarborový moučník

Suroviny

150 g rebarbory
300 ml vody
2 vejce
200 ml krupicového cukru
125 ml slunečnicového oleje
125 ml plnotučného mléka
375 ml polohrubé mouky
1 lžíce rumu
1 kypřicí prášek do pečiva
Krém:
200 g rebarbory
250 g jemného tvarohu
1 kokosový pudink bez vaření
50 g šlehačky v prášku
3 vanilkové cukry
1 ztužovač šlehačky
Dále:
hrubá mouka na vysypání formy
tuk na vymazání formy

Postup

Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme.Rebarboru na krém (200 g) povaříme ve vroucí vodě asi 5 minut. Zbytek rebarbory (150 g) nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou.Poté přidáme rum, prosátý kypřicí prášek a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme do připravené formy a hustě posypeme nakrájenou rebarborou.Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 25 minut.Tvaroh rozmícháme s vařenou rebarborou (i s vodou), přidáme vanilkové cukry, šlehačku v prášku, ztužovač šlehačky a pudink bez vaření. Vše vyšleháme elektrickým šlehačem asi 2 minuty.Směs rovnoměrně rozetřeme na moučník a po úplném vychladnutí nakrájíme.

autor Autor: JanaB1
Datum vložení Datum vložení: 26.01.2013 18:47

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz